GAU-ს ჰუმანიტარულ მეცნიერებათა და ლიბერალური განათლების სკოლა ‘’BILINGUALIZM AND INTERCULTER DIALOGE”-ის კონფერენციაზე!

პარასკევი, 29 მარტი, 2024

ქართულ-ამერიკული უნივერსიტეტის, ჰუმანიტარულ მეცნიერებათა და ლიბერალური განათლების სკოლა, The University of Parma - Università degli Studi di Parma-ს მიერ გამართულ კონფერენციაზე.

კონფერენცია: ‘’BILINGUALIZM AND INTERCULTER DIALOGE” იტალიის ქალაქ პარმაში გაიმართა და სხვადასხვა ქვეყნის 250 მონაწილე გააეთიანა მთელი მსოფლიოდან.

კონფერენციის ფარგლებში, საქართველოს და ქართულ-ამერიკულ უნივერსიტეტს, ჰუმანიტარულ მეცნიერებათა და ლიბერალური განათლების სკოლის პროფესორი, ჟანეტა ვარძელაშვილი წარადგენდა - მოხსენებით: ''COGNITIVE MECHANISMS OF BILINGUAL SPEECH BEHAVIOR: FROM THEORY TO PRACTICE”, რომელშიც ნეიროლინგვისტიკის, ფსიქოლინგვისტიკის, კოგნიტივიზმისა და სხვა ნეირომეცნიერებების უახლესი მონაცემებია თავმოყრილი, ბილინგვალური ცნობიერების სამეტყველო მექანიზმებზე და ადაპტირებულია სტუდენტებთან პრაქტიკული მუშაობისთვის.

მოხსენების შემდგომ მონაწილეებს შორის გაიმართა დისკუსია, წარმოდგენილი თემის გარშემო.